Ta skrinja z zakladom je napolnjena z mini mešanico kristalov. Ta mešanica se razlikuje glede na posamezni izdelek. Med drugim lahko skrinjica vsebuje: rožni kremen, ametist, tigrovo oko, črni oniks, gorski kristal, aventurin.

Povprečna velikost kamnov je 10 mm. Čudovita mešanica za zbiratelja!

Pomen nekaterih kristalov:

Rožni kamen
Vrsta minerala z značilno rožnato barvo, ki se pogosto uporablja v nakitu. Simbolizira ljubezen, nežnost in čustveno ravnotežje. Verjame se, da rožni kamen spodbuja ljubezen do sebe in drugih ter pomaga pri zdravljenju srčnih ran. Rožni kamen naj bi imel pomirjujoč učinek na čustva in pomagal pri zmanjševanju stresa ter tesnobe. Prav tako se pripisuje zmožnost uravnavanja čustvenega razpoloženja ter spodbujanje notranjega miru in sprostitve. V hinduistični tradiciji je rožni kamen povezan s srčno čakro (Anahata čakra), ki je energetski center, povezan s čustvi, ljubeznijo in sočutjem. Verjame se, da nošenje rožnega kamna na področju srca pomaga pri odpiranju in uravnavanju energije srčne čakre. Rožni kamen se včasih povezuje z izboljšanjem romantičnih odnosov – krepil naj bi ljubezensko privlačnost, harmonijo in zaupanje med partnerjema.

Ametist
Ametist se pogosto uporablja za pomirjanje uma, lajšanje stresa in ustvarjanje notranjega miru. Verjame se, da kristal pomaga pri umirjanju nemirnih misli, spodbuja sprostitev in zmanjšuje tesnobo. Ametist se šteje za kristal, ki podpira duhovno rast in razvoj. Verjame se, da krepi intuicijo, povečuje zavedanje, podpira meditacijo ter odpira pot do višjih duhovnih spoznanj. Pogosto se se uporablja za zaščito pred negativno energijo, negativnostjo in psihičnimi napadi, saj okrog posameznika ustvarja energijski ščit. Ametist povezujemo tudi s čiščenjem in uravnoteženjem čaker (energetskih centrov) v telesu. Predvsem se mu pripisuje vpliv na kronsko čakro, ki je povezana z zavedanjem, duhovnostjo in povezavo z višjimi ravni zavesti. Ametist pa se uporablja tudi za pomoč pri različnih duševnih težavah – za premagovanje nespečnosti, glavobolov, lajšanje napetosti in za izboljšanje splošnega počutja.

Črni oniks
Črni oniks je temen in sijoč kristal, ki se pogosto uporablja v nakitu. Glavni pomen tega kristala je zaščita pred negativno energijo in negativnimi vplivi. Verjame se, da deluje kot energetski ščit, ki odganja negativnost in pomaga ohranjati stabilnost in ravnotežje. Črni oniks se povezuje z močjo, vzdržljivostjo in notranjo stabilnostjo. Krepi fizično in čustveno moč, ter pomaga pri premagovanju ovir in težav. Črni oniks se uporablja tudi za izboljšanje osredotočenosti, koncentracije in samodiscipline. Pomaga nam lahko pri uravnavanju misli, odstranjevanju motečih vplivov ter spodbuja jasnost uma. Njegova uporabnost pa je pomembna tudi za uravnoteženje energije v telesu. Pomaga namreč pri uravnavanju in čiščenju čaker ter vzpostavljanju harmonije med telesom, umom in duhom.

Gorski kristal
Gorski kristal, znan tudi kot kremen, je prozoren in brezbarven kristal, ki se pogosto uporablja v nakitu in kristaloterapiji. Gorski kristal se povezuje z energijo klaritete in čiščenja. Verjame se, da pomaga pri odstranjevanju negativnih energij, čiščenju uma in telesa ter uravnoteženju energije. Gorski kristal se pogosto uporablja za krepitev intuicije, zavedanja in povezave z višjimi ravni zavesti. Spodbuja jasnost misli, povečuje intuitivne sposobnosti in podpira duhovno rast. Nekateri ga uporabljajo tudi za povečanje energije, vitalnosti in življenjske sile. Pomaga namreč pri uravnavanju in krepitvi energetskega sistema telesa. Temu kamnu se pripisuje tudi zmožnosti okrepljenega usmerjanja namena in manifestacije želja, saj pomaga pri postavljanju ciljev, vizualizaciji in privabljanju pozitivnih izidov. Pomaga pa tudi pri pretoku energije, harmoniziranju čaker ter vzpostavljanju energetskega ravnovesja.

Aventurin
Aventurin je kristal zelenega odtenka, ki se uporablja v nakitu in kristaloterapiji. Aventurin se pogosto povezuje z energijo sreče, obilja in blaginje. Verjame se, da prinaša pozitivno energijo, privlači priložnosti in podpira finančno stabilnost. Povezan je s srčno čakro, ki je energetski center, povezan s čustvi, ljubeznijo in sočutjem. Zato pomaga pri uravnoteženju in zdravljenju čustvenega stanja, spodbuja ljubezen do sebe in drugih ter lajša čustvene blokade. Aventurin se uporablja tudi za pomiritev uma, lajšanje stresa in spodbujanje sprostitve. Ima pomirjujoč učinek na živčni sistem, pomaga pri umirjanju nemirnih misli in prinaša notranji mir. Povezujemo ga z energijo harmonije in ravnotežja, saj pomaga pri uravnavanju energije v telesu, vzpostavljanju harmonije med telesom, umom in duhom ter spodbuja celovito ravnovesje. Ta kristal pa tudi krepi ustvarjalne sposobnosti, spodbuja inovativnost ter podpira dosego ciljev.

Pomembno:

Pomen kristalov je odvisen tudi od osebnih prepričanj in interpretacij posameznika. Medtem ko so zgornji pomeni kristalov pogosti, je najbolje, da vsak posameznik sam raziskuje in doživlja učinke kristala ter sledi lastnim občutkom in intuiciji.

Cena: 16,99 eur

Naročilo izdelka:

Izdelek je na voljo. Naročilo je možno preko spodnjega obrazca. V končno ceno bo obračunana tudi dostava izdelka v vrednosti 3,5 eur. Za naročilo izpolni spodnji obrazec. Na e-mail boš prejel predračun s podatki za plačilo, ki bo veljaven en delovni dan. Po prejetem plačilu bo izdelek odposlan na tvoj naslov. Ob nakupu nad 50 eur je poštnina brezplačna.

Naše zadovoljne stranke:

Manca Lukic
Manca Lukic
@mancaalukic
Read More
Zelo hvaležna <3
Mateja Jamnik
Mateja Jamnik@jamnikmateja
Read More
Kristali so majhni, a priročni. Jaz jih nosim sabo v torbici.
Ana Marija Knez
Ana Marija Knez@ttanciknez
Read More
Moja najnovejša pridobitev - kristalčki so super! Počutim se bolj samozavestno in zaupam vase.
Previous
Next