Čudovit ročno izdelan komplet zvočnih posod. Zvočna posoda meri približno 13 cm (premer v sredini). Vsaka skleda je ročno izdelana in zato edinstvena.

Ta komplet vključuje:

Ročno izdelano zvočno posodo
Paličico
Blazino z vezenino
Darilno škatlo iz rdečega lokta papirja

Ročno izdelano z ljubeznijo:

Zvočna posoda je izdelana v Katmanduju, v Nepalu. Izdelovalec je družbeno odgovorno podjetje, ki v pretežnem deležu zaposluje predvsem ženske. Za svoje delo prejemajo pošteno plačilo in delajo v dobrih pogojih. Dobavitelj zelo spoštuje živali in naravo. Izdelki so izdelani ročno.

Postopek izdelave:

Izdelava kovanih zvočnih skled je 100 % ročna. Vsaka zvočna posoda je skrbno kovana v pravo obliko, pri čemer gre skozi več faz izdelave, da se doseže prava oblika in čisti ton. Pri tem se različne kovine (baker, kositer, železo, svinec, zlato in srebro) najprej stopijo v peči. Razmerja so odvisna od vrste končnega izdelka. Glavni sestavini bronastih skled sta baker in kositer. Skledam iz sedmih različnih kovin se dodajo tudi majhne količine drugih kovin. Stopljena kovina se nato vzame iz peči in vlije v kalup. Ko se ohladi, se iz zlitine izrežejo diski različnih premerov in debelin, ki se lahko nadalje obdelujejo. Po natančnem merjenju in razvrščanju po teži se diski ročno kujejo v želeno obliko in velikost. V ta namen se najprej položi približno pet diskov drug na drugega in segreje v pečici, dokler se ne segreje do rdeče barve. Ko se segrejejo, se s pomočjo kalupa drug za drugim vtisnejo v obliko sklede.

Ko sklede dobijo grobo obliko, se začne fini postopek dodelave. V tej fazi dobi vsaka skleda svojo obliko in velikost. Pri tem je spet potrebno veliko natančnega udarjanja, zato je potrebno skledo še enkrat segreti, da dobi povsem pravo obliko in zvok. Nato se sklede posamično brušijo in polirajo na zunanji in notranji strani, po potrebi pa se za zaključek še obrežejo.

Material: kovina
Teža: 450 – 500 gramov

Cena: 46,99 eur

Naročilo izdelka:

Izdelek je na voljo. Naročilo je možno preko spodnjega obrazca. V končno ceno bo obračunana tudi dostava izdelka v vrednosti 3,5 eur. Za naročilo izpolni spodnji obrazec. Na e-mail boš prejel predračun s podatki za plačilo, ki bo veljaven en delovni dan. Po prejetem plačilu bo izdelek odposlan na tvoj naslov.

Naše zadovoljne stranke:

Manca Lukic
Manca Lukic
@mancaalukic
Read More
Zelo hvaležna <3
Mateja Jamnik
Mateja Jamnik@jamnikmateja
Read More
Kristali so majhni, a priročni. Jaz jih nosim sabo v torbici.
Ana Marija Knez
Ana Marija Knez@ttanciknez
Read More
Moja najnovejša pridobitev - kristalčki so super! Počutim se bolj samozavestno in zaupam vase.
Previous
Next